Demokraterne: Unge bør orienteres i skolen om deling af nøgenbilleder

Det kan være farligt at dele nøgenbilleder gennem de sociale medier. Derfor foreslår Demokraterne at indføre information for de ældste klasser i folkeskolen, om mulige konsekvenser for deling af nøgenbilleder gennem for eksempel Facebook og Snapchat.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
Skrevet af Nathan Kreutzmann
23. maj 2017 05:53

Det er en kendt sag blandt teenagere, at der deles nøgen- eller halvnøgenbilleder i de sociale medier som Facebook og Snapchat.

Men, det kan få store konsekvenser for de unge, når de deler nøgenbilleder. Det mener 10.klasse eleven og medlem af Nakuusas Børnepanel, Michelle Andersen. Hun mener, at det kan få dårlige følger.

- Billederne kan blive sendt til de forkerte, som måske kan finde på at tage screenshots. Og når billederne bliver sendt rundt på internettet, så kan der være folk, der i fremtiden tænker: Var det ikke hende eller ham, som engang sendte sådan nogle billeder ud? siger Michelle Andersen.

Derfor foreslår Demokraterne at indføre orienterings undervisning til de ældste klasser i folkeskolerne om deling af nøgenbilleder via MMS eller sociale medier.

- Vi må tage ansvar for vore medborgere, så de kan blive voksne i tryghed, kunne søge arbejde og få en tryg tilværelse, siger medlem af Demokraterne, Nivi Olsen.

Ved 2. behandlingen af forslaget i mandags, stemte flertallet for.

Naalakkersuisoq for uddannelse støtter også forslaget. Derfor vil det blive en del af læringsmålene for folkeskolen i den rapport, der bliver forelagt for Inatsisartut til efterårssamlingen. For børnene må beskyttes, siger naalakkersuisoq.

- Hvis vi skal beskytte børnene og ændre denne adfærd i samfundet, så er oplysning ikke til at komme uden om, hvis vi skal tage udgangspunkt i børnenes ve og vel, siger naalakkersuisoq for uddannelse Doris Jakobsen.

Hvis rapporten, som forelægges til efteråret, bliver vedtaget, vil forslaget træde i kraft næste år.