Inddrag Kangerlussuaq i servicekontrakten

Selvstyrets forhandlinger med sit eget selskab KNI om en ny servicekontrakt trækker i langdrag. Parterne har forhandlet længe om en ny kontrakt, men selskabet og Selvstyret har ikke kunnet nå til enighed.
07. februar 2012 06:44

Ingen af parterne har ønsket at udtale sig i sagen. Men det forlyder, at ophøret af Pilersuisoqs toldfrie salg i Kangerlussuaq har spillet ind i forhandlingerne.

Naalakkersuisuts stop for det toldfrie salg af tobak og spiritus har påført KNI så store tab, at selskabet ønsker en servicekontrakt for bygden - på lige fod med en række andre bygder - for at sikre vareforsyningen.

Selvstyret har i forvejen varslet yderligere nedskæringer af Servicekontrakterne med KNI, der sidste år fik 37 millioner kroner som led i bygdebetjeningen.

Det træge forhandlingsforløb betyder, at Naalakkersuisoq nu har måttet forlænge den gamle kontrakt, der udløb ved årsskiftet, og i stedet ansøge Finansudvalget om en særlig bevilling på 9,25 millioner kroner for at sikre bygdeserviceringen i årets første kvartal.

Finansudvalget har sagt ja til ansøgningen, der udgør en fjerdedel af det årlige beløb på 37 millioner kroner, som var den årlige betaling for KNI's ydelser i den gamle kontrakt.