VIDEO Indbyggere i Qaqortoq ser frem til værelse med udsigt

Både personalet, nuværende og kommende beboere glæder sig til, at udvidelsen af plejehjemmet Ajarsivasik i Qaqortoq bliver gjort færdig.
12. januar 2015 15:30

Her ser de frem til både motionsrum, faciliteter til håndarbejde og store værelser med tekøkken.

- Jeg venter med længsel på færdiggørelsen, siger Augusta Lund, som bor i Ajarsivasik, til KNR.

Der er 15 ældre på venteliste til at flytte ind, og sundhedsmedhjælper Najârak Kristiansen synes, det er på høje tid, de får den hjælp og støtte, som de har manglet.

- Jeg glæder mig rigtig meget, for lige nu føler de gamle på ventelisten sig svigtet. For der er jo rigtigt mange på ventelisten, der har behov for hjælp, mener hun.

Med udvidelsen bliver der plads til 18 nye beboere i forhold til de 30, som bor der i dag, og personalet får 25 nye kolleger, som skal tage sig kærligt af de ældre mennesker.

- Fra medarbejdernes side glæder vi os til udvidelsen, så vi kan gå i gang med vores nye arbejdsmetoder.

- Vi vil kunne motionere og lave håndarbejde. Og der vil også være plads til ældre, som besøger Qaqortoq. Det vil sige, vi vil fremover kunne lave forskellige fritidstilbud, som primært er tilpasset de ældre, siger Arnannguaq Heilman Christensen, som er forstander på Ajarsivasik.

Beboerne kan også se frem til at bo i større værelser med en god udsigt.

Den nye del af alderdomshjemmet skulle have været færdig i november, men både nye og gamle beboere må vente til marts, før de nye faciliteter kan tages i brug.