Inatsisartutmedlem vil tilbagekalde opkøbte fiskekvoter

Siumuts Karl Kristian Kruse har stillet et § 37 spørgsmål til hans parifælle naalakkersuisoq for fiskeri Karl Lyberth. Kruse vil høre Naalakkersuisuts mening om de opkøb af kvoter større selskaber har opkøbt fra enkelte fiskere med fartøjer over 6 meter.
Skrevet af Peter Troelsen
19. juli 2013 07:29

 

 

Kruse er utilfreds med den udvikling, der har betydet, at enkelte fiskere har følt sig fristet af at sælge deres kvoter til selskaber med store både. Karl Kristian Kruse mener, det vil medføre en forværring af forholdene for de enkelte fiskere, der fisker efter hellefisk. Derfor vil han høre om muligheden for at tilbagekalde disse kvoter.

-Det er muligt, at det vil koste samfundet midler, hvis man skulle tilbagekalde eller annullere de opkøbte hellefiske-kvoter, der er opkøbt af større selskaber, men jeg mener, at det på sigt kan betale sig, eftersom antallet af enkelte fiskere vil kunne holdes på et forsvarligt niveau til gavn for hele samfundet, skriver Karl Kristian Kruse i sin begrundelse for spørgsmålet til Lyberth.

Karl Kristian Kruse ser også gerne, at der i fremtiden bliver tildelt minimumskvoter for hellefisk til fartøjer over 6 meter. Det vil i følge Kruse sikre et rentabelt erhverv for fiskerne med fartøjer over 6 meter.