Inatsisartut vil have egen radiokanal

Lytterne skal kunne følge med i det politiske arbejde i Inatsisartut - uden afbrydelser af transmissionerne. Det mener medlem af Inatsisartut for Siumut Kristian Jeremiassen og formand for Inatsisartut Josef Motzfeldt.
05. november 2009 05:56

I øjeblikket arbejder Naalakkersuisut på at indføre en digital-løsning, som kan gøre det billigt at oprette flere landsdækkende tv og radiokanaler end i dag. Alene oprettelsen af en FM-kanal koster nemlig 11 millioner kroner. Derudover koster det også penge at drive og vedligeholde en radiokanal.

De nuværende transmissioner fra Inatsisartut bliver afbrudt, når der for eksempel er radioavis. Men lytterne, vælgerne skal kunne høre hele debatterne, mener medlem af Inatsisartut for Siumut Kristian Jeremiassen. Derfor har han kontaktet formandsskabet.

Josef Motzfeldt peger på, at vælgerne allerede i dag kan følge med i debatterne via net-radio eller net-tv. Men taksterne for internettet gør det dyrt at lytte eller se med over computeren, erkender han.

Derfor ser Josef Motzfeldt frem til, at Naalakkersuisut underskriver kontrakt om at indføre den digitale løsning allerede i år. Afhængigt af hvad det koster, er målet at oprette to kanaler, én på dansk og én på grønlandsk.