Inatsisartut skal drøfte tilslutning til FN’s konvention imod korruption

I dag førstebehandler Inatsisartut Inuit Ataqatigiits forslag om, at Grønland skal tilslutte sig FN’s konvention imod korruption.
Sara Olsvig
Ullumikkut qinersisoqartuuppat Sara Olsvig Naalakkersuisunut siulittaasunngussangaluarpoq. Foto © : Steen Brogaard/Folketinget
Skrevet af Karsten Sommer
09. april 2014 09:54

- Bekæmpelse af korruption er et af de centrale elementer i et moderne retssamfund. Korruption kan opstå i alle erhverv. Vi skal derfor have en åben og fordomsfri debat om de interessekonflikter, der kan opstå for politikere og andre, siger forslagsstilleren Sara Olsvig.

Grønland har endnu ikke tiltrådt FN-konventionen, til trods for, at Danmark ratificerede konventionen i 2006. Grønland og Færøerne var dengang undtaget for ratifikationen.

- Grønland skal sikre sig en så høj grad af gennemsigtighed som muligt under vores udvikling af råstof- og mineindustrien og også i forvaltningen af for eksempel fiskeriet, mener Sara Olsvig.

- En tiltrædelse af konventionen mod korruption vil være et rigtig godt skridt i den rigtige retning. IA håber derfor, at de øvrige partier i Inatsisartut vil tage godt imod forslaget, siger Sara Olsvig.