Inatsisartut-sal snart klar til samling

Årets sidste store politiske kraftanstrengelse begynder i år 16. september. Hvor sidste samling noget utraditionelt sluttede i Kommuneqarfik Sermersooqs mødesal på grund af frygt for skimmelsvamp i Inatsisartut-salen, så bliver åbningen denne gang i vante rammer.

Her indleder Inatsisartut-politikerne nemlig årets anden og sidste mødesamling, efterårsamlingen. Det sker traditionen tro med en gudstjeneste i Vor Frelser Kirke (domkirken) i Nuuk.

Det fremgår af formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldts, nyhedsbrev.

Efter gudstjeneste i domkirken, indleder formanden for Naalakkersuisut, der til den tid formentlig stadig hedder Kuupik Kleist, samlingen med sin åbningstale, der gør status over landets tilstand.

Og hvor sidste samling noget utraditionelt sluttede i Kommuneqarfik Sermersooqs mødesal på grund af frygt for skimmelsvamp i Inatsisartut-salen, så bliver åbningen denne gang i vante rammer.

Inatsisartut-salen er klar og al den plastic, der i de seneste måned har pakket borde, stole og så videre ind i salen, er fjernet, fortæller Ellen Kolby Chemnitz, generalsekretær i Inatsisartuts bureau, til Radioavisen.

Hun oplyser videre, at der ikke som først frygtet var tale om et skimmelsvampsangreb, men blot en fugtskade.

Det er endnu uvist, hvor længe samlingen kommer til at vare, da afleveringsfristen for forslag til dagsordenen først er 12. august.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt