Inatsisartut-sal snart klar til samling

Årets sidste store politiske kraftanstrengelse begynder i år 16. september. Hvor sidste samling noget utraditionelt sluttede i Kommuneqarfik Sermersooqs mødesal på grund af frygt for skimmelsvamp i Inatsisartut-salen, så bliver åbningen denne gang i vante rammer.
Skrevet af Rune Langhoff
14. juli 2011 03:53

Her indleder Inatsisartut-politikerne nemlig årets anden og sidste mødesamling, efterårsamlingen. Det sker traditionen tro med en gudstjeneste i Vor Frelser Kirke (domkirken) i Nuuk.

Det fremgår af formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldts, nyhedsbrev.

Efter gudstjeneste i domkirken, indleder formanden for Naalakkersuisut, der til den tid formentlig stadig hedder Kuupik Kleist, samlingen med sin åbningstale, der gør status over landets tilstand.

Og hvor sidste samling noget utraditionelt sluttede i Kommuneqarfik Sermersooqs mødesal på grund af frygt for skimmelsvamp i Inatsisartut-salen, så bliver åbningen denne gang i vante rammer.

Inatsisartut-salen er klar og al den plastic, der i de seneste måned har pakket borde, stole og så videre ind i salen, er fjernet, fortæller Ellen Kolby Chemnitz, generalsekretær i Inatsisartuts bureau, til Radioavisen.

Hun oplyser videre, at der ikke som først frygtet var tale om et skimmelsvampsangreb, men blot en fugtskade.

Det er endnu uvist, hvor længe samlingen kommer til at vare, da afleveringsfristen for forslag til dagsordenen først er 12. august.