- Nu er der fremlagt et forslag til en finanslov med et overskud. Om det ender i den foreliggende form skal vi se i de kommende forhandlinger, siger Jens Immanuelsen

Immanuelsen: Pengene skal ud og arbejde

Det er vigtigere, at pengene kommer ud og arbejder i samfundet, end at de hober sig op i landskassen, mener formanden for finans- og skatteudvalget fra Siumut, Jens Immanuelsen. Han har derfor flere konkrete ønsker med til finanslovsforhandlingerne med Naalakkersuisut.

- For mig er det meget vigtigt at pengene arbejder. Vi får et større udbytte ved at lave pengene arbejde, siger Jens Immanuelsen, om finanslovsforslaget fra Naalakkersuisut.

Forslaget budgetterer med et overskud i 2017 på 33 millioner kroner, og et beskedent overskud for overslagsårene frem til og med 2020 på sammenlagt 100.000 kroner.

Læs også Atassut vil have håndværkerfradrag

Om det også bliver vedtaget sådan, er Jens Immanuelsen, der også er gruppeformand for Siumut i Inatsisartut, ikke sikker på.

- Nu er der fremlagt et forslag til en finanslov med et overskud. Om det ender i den foreliggende form skal vi se i de kommende forhandlinger, siger Immanuelsen

Med til forhandlingerne tager Jens Immanuelsen blandt andet et forslag om støtte til fiskere.

Læs også IA: Velfærd er vigtigere end sorte tal på bundlinjen

- Der er begrænsede muligheder for at få støtte ved anskaffelse af fiskebåd. Vi mener, at det absolut nødvendigt, at der også for de sydgrønlandske fiskere laves en støtteordning, siger Jens Immanuelsen.

Under forhandlingerne om finansloven vil Siumut også have set på sagsbehandlingstiden hos råstofdepartementet. Partiet mener, at den skal gøres kortere.

- Der går for lang tid fra ide til etablering. Man må bane vejen for en smidigere sagsbehandling, siger Jens Immanuelsen.

Læs også Overskud på finanslovsforslaget

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt