IMAK: Medlemmerne fortjener at blive hørt

Den store knast i forhandlingerne var lærernes arbejdstidsaftaler. Resultatet blev, at lærere fra næste skoleår kan undervise to lektioner mere om ugen. Til gengæld får lærerne en særlig lønstigning på 2,55 procent udover det, andre grupper får tilbudt. De samlede lønstigninger for den 4-årige periode udgør 7,35 procent.
Skrevet af Karsten Sommer
23. april 2012 07:50

For at frigøre tid til undervisning lægges desuden et loft over tidsforbruget til visse mødeaktiviteter, så mere af undervisningen fremover vil blive udført af uddannede lærere.

Lærernes formand Sivso Dorph, ønskede i går ikke at udtale sig nærmere om aftalen, før hans medlemmer er orienteret om indholdet.

- Jeg starter i dag med at orientere lærerne i Nuuk, og derefter tager jeg og en række andre IMAK-folk afsted til så mange byer som muligt, for at orientere medlemmerne. De fortjener at høre det først, siger Sivso Dorph til KNR.

Heller ikke KANUKOKA´s formand Martha Abelsen havde yderligere kommentarer til aftalen.

Men hun var lettet over at lærerblokaden nu er ophævet, så kommunerne kan komme i gang med at ansætte lærere, og planlægge næste skoleår.

Naalakkersuisoq for finanser, Maliina Abelsen, glæder sig en kommentar over at eleverne nu er sikret den undervisning, de har krav på.

- Lærerne har vist samfundssind og ansvarlighed ved at gå med til flere undervisningstimer, udtalte hun i lørdags.

Lærerkonflikten sluttede lørdag nat, da lærerforeningen IMAK og de offentlige arbejdsgivere efter lange forhandlinger blev enige om en ny overenskomst der gælder fra april 2010 frem til 31. marts 2014.