IMAK: Det er en skandale

Skrevet af Naimah Hussain
25. marts 2011 17:14

Lærernes fagforening, IMAK, er fortørnede over, at først Naalakkersuisoq for Uddannelse, Palle Christiansen og siden også Naalakkersuisoq for Finanser, Maliina Abelsen, taler om overenskomsten mellem selvstyret og lærerne i medierne, i stedet for ved forhandlingsbordet.
De går så langt som til at kalde det en skandale. Formand for IMAK, Sivso Dorph siger:

-Der er skrevne og uskrevne regler om, at man ikke udtaler sig i pressen om igangværende overenskomstforhandlinger af respekt for hinanden. Nu forhandler Naalakkersuisut gennem pressen. Er Grønland på vej mod diktatoriske tilstande?

Spørger han retorisk og henviser til Palle Christiansens udtalelse i tirsdagens radioavis om, at en højere procentdel af lærernes arbejdstid bør bruges på undervisning, istedet for møder:

- Det jeg gerne vil, er at frigøre en masse lærerressourcer ved at få kigget på den arbejdstidsaftale, der er mellem kommunerne og Selvstyret på den ene side, og så lærerforeningen på den anden, lød det fra Palle Christiansen i radioavisen.

Maliina Abelsen udtaler til dagens Sermitsiaq, at Skatte- og Velfærdskommissionens udspil skal tages med i en ny aftale med lærerne.

Og det er altså ikke godt nok, ifølge IMAK. Deres overenskomst skulle have været forhandlet på plads for over et år siden, men har været udsat indtil nu, hvor forhandlingerne er gået i gang.