Ilulissat vil have kunstgræsbane

En kunstgræsbane i Ilulissat kan blive en realitet om tre eller fem år. En gruppe lokale kræfter er nemlig gået sammen om at realisere projektet.
12. januar 2012 12:35

- Vi vil gerne være mere konkurrencedygtige i fodbold. Sådan siger en af initiativtagerne, Knud Fleischer, der også er medlem af Inatsisartut.

Kunstgræsbanen skal være af en FIFA-godkendt størrelse. Projektet har allerede fået tilsagn om støtte på 150.000 kroner. Derudover har en række fonde givet tilsagn om at give støtte til projektet.

Grønlands Boldspil Union støtter også projektet:

- Det glæder os, at de har startet projektet. Vi støtter dem også fuldt ud fra Unionen. Vi vil også yde vores bedste for at give dem råd og vejledning, ligesom vi står parate til at samarbejde med dem om projektet, siger Lars Lundblad fra Grønlands Boldspil Union.

Der er endnu ikke blevet udarbejdet tegninger og budgetter for kunstgræsbaneprojektet i Ilulissat:

- Men vi vil i  august måned arrangere en større havnefest i Ilulissat i samarbejde med Sermermiut og SPS. Overskuddet fra arrangementet vil gå til projektet, siger Knud Fleischer.

Knud Fleischer stillede første gang forslaget om at etablere en kunstgræsbane i Ilulissat i 2001, da han var medlem af kommunalbestyrelsen i den daværende Ilulissat Kommune.

Initiativtagerne er udover Knud Fleischer, Nuka Kleemann, Svend Damgaard og butikschef Lars Andersen.