Ilulissat: Seks personer er testet positive med Covid-19

Myndighederne har fundet seks personer, der er smittet med Covid-19 i Ilulissat. De er alle indrejst til landet den 15. og 16. december.
Der er tale om seks personer, der er rejst ind i landet, og som er konstateret smittet med Covid-19 Foto © : KNR
20. december 2020 18:51

Hele seks personer er smittet med Covid-19 i Ilulissat. De er alle fundet ved 5. dages podning efter ankomst.

Det oplyser Coronasekretariatet i en pressemeddelelse.

Alle seks personer er indrejst til landet den 15. og 16. december. De er alle orienteret og er i isolation, lyder det videre fra Coronasekretariatet. 

I pressemeddelelsen fremgår det, at de seks personer har overholdt alle karantænebestemmelser. I hvert fald på baggrund af de oplysninger, som myndighederne indtil nu er blevet forelagt. 

Myndighederne vurderer, at alle nære kontakter til de seks smittede er identificeret.

- Landslægen vurderer derfor, at der er meget begrænset risiko for smittespredning i Ilulissat, står der i pressemeddelelsen.

Myndigheder til borgerne: Forhold jer i ro

Indtil myndighederne har et fuldstænsdigt overblik over situationen, opfordrer de alle i Ilulissat til at forholde sig i ro.

Borgerne bør derfor indtil videre begrænse kontakt til andre. Det gælder specielt personer med særlig risiko for alvorlig sygdom ved smitte med Covid-19. 

Ifølge pressemeddelelsen opfordres borgere i Ilulissat, som har symptomer på smitte, til at kontakte sundhedsvæsenet i Ilulissat telefonisk. Borgere, som ikke har symptomer, og som ikke er blevet bedt om at lade sig teste af myndighederne, skal ikke undersøges for Covid-19, lyder meldingen. 

- Det er helt afgørende, at ressourcerne i sundhedsvæsenet bruges på at undersøge de rigtige personer. Såfremt andre grupper skal testes, vil myndighederne give besked om dette, står der i pressemeddelelsen.