Ilulissat har udsigt til højere elpriser

Der vil formentlig komme til at ske en prisstigning på el i Ilulissat, når vandkraftværket begynder at levere strøm til byen.
23. juni 2011 04:55

Sådan lyder det nu fra naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Trafik Jens B. Frederiksen, der dermed bekræfter borgmesterens bange anelser.

Qaasuitsup Kommunias borgmester Jess Svane var ellers ved at miste tålmodigheden, efter at han for over en måned siden skriftligt stillede  spørgsmål til Selvstyret om, hvorvidt elpriserne i Ilulissat vil stige, når vandkraftværket ved Paakitsoq nord for Ilulissat begynder at levere strøm til byen i slutningen af næste år.

Jess Svane frygter nemlig, at det vil blive tilfældet, efter el-kunderne i Sisimiut har fået forhøjet priserne på elektricitet med op mod en tredjedel, efter at vandkraftværket her begyndte at levere el.

Og selv om naalakkersuisoq for Boliger, Infrastruktur og Trafik Jens B. Frederiksen ikke har et klart svar parat, bekræfter han nu borgmesterens formodning.

- Der er endnu ikke blevet foretaget beregninger på det endelige priser. Men der vil formentlig  ske en prisstigning, som så senere vil falde, siger Jens B. Frederiksen.

Men hvornår kan borgerne i Ilulissat få klarhed om, hvor meget prisen vil komme til at stige?

- Det er stadigvæk lidt svært at sige. For vi skal lidt længere frem i byggeriet. Men vi vil så tidligt som muligt komme med en orientering om hvilke forventninger der er til prisstigningerne, siger Jens B. Frederiksen.

Nukissiorfiit forventer, at vandkraftværket vil kunne levere el fra den første turbine i november 2012, mens hele anlægget forventes at være klar i 2013.