Ilulissat får sin aktivitetspark

En gruppe ildsjæle i Ilulissat er gået i gang med at lave en aktivitetspark for børn og voksne i Ilulissat midtby.

initiativtagerne et borgermøde, hvor der blev dannet en arbejdsgruppe, som skal se på muligheder.
- Vi regner med at det første aktiviteter kan gå i gang i løbet af vinteren, siger initiativtager Palle Jerimiassen.

- I Ilulissat er der ikke mange fritidsmuligheder medmindre man dyrker sport, og manglende aktivitetsmuligheder hvor familier kan samles er grunden til at vi går i gang med vores projekt, lyder det fra initiativtager Palle Jerimiassen.

Tirsdag blev der afholdt borgermøde, hvor andre med interesse for en aktivitetspark kunne komme med deres ideer og ønsker til hvad parken skal indeholde. Det er planen at parken skal ligge i byen centrum foran kulturhuset sermermiut og hallen. Og her skal både børn og voksne altså kunne samles.

- Det er planen at de første aktiviteter kan realiseres i løbet af vinteren, når vintermørket er overstået. I forhold til aktivitetsparken håber vi på at den første legeplads er færdig til sommeren 2012, siger Palle Jerimiassen.   

Slædekørernes foreningen, Qimussersaq fremlagde også ideer til aktiviteter under borgermødet, blandt andet at de traditionelle inuit lege skal være en del af aktiviteterne. Arbejdsgruppen skal nu se på alle ideerne, som i alt ventes at løbe op i omkring 1,2 millioner kroner at realisere. I den forbindelse håber initiativtagerne at de lokale virksomheder vil sponsorer med udstyr og arbejdskraft. Men arbejdsgruppen skal også ud at finde penge.

- Vi vil henvende os til lokale virksomheder, ansøge midler i fonde og borgere vil få muligheden for at give penge, når der er oprettet en konto, siger Palle Jerimiassen.

Arbejdsgruppen skal i den kommende tid afholde møder om aktivitetsplaner.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt