Ilulissat drømmer om bybusser

Ilulissat by bliver større og større og breder sig ud. Borgerne vil derfor gerne have bybusser i byen. Avannaata Kommunia vil undersøge om det er økonomisk muligt at etablere busdrift i Ilulissat.
Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Kathrine Kruse
10. oktober 2018 17:54

Kommunalbestyrelsesmedlem i Avannaata Kommunia Lene Ravn Davidsen fra Demokraterne mener, at der skal være bybusser i Ilulissat. Borgere har nemlig behov for en nemmere og billigere transport i den efterhånden store by.

Hun foreslår derfor, at kommunen indgår en servicekontrakt med et lokalt busselskab i Ilulissat.

- Borgerne, børn, studerende, ældre og handicappede personer vil jeg gerne opnå en bedre service, for det er dyrt at køre i taxi, når byen er så stor, så jeg foreslog, at der snarest indgås en servicekontrakt, siger Lena Ravn Davidsen.

Hun leverede sit budskab til kommunalbestyrelsen på deres møde i sidste uge. Her blev det vedtaget at indarbejde forslaget i budgetforhandlingerne for 2019.

Borger glæder sig

En lang række borgere, som KNR har talt med, er enige med hende. Blandt andet Jonas Markussen.

- Jeg kører ikke så meget i bus, men det hænder, jeg har et behov, så er det et stort savn. Det er en stor fordel, når man skal ud at handle eller et sted længere væk, siger Jonas Markussen.

Lena Ravn Davidsen håber, at kommunen finder en busløsning fra 2019.

Ud over at Avannaata Kommunia søger muligheder for at indgå en servicekontrakt med et busselskab i Ilulissat, undersøger Kommune Qeqertalik også om kommunen kan indgå en servicekontrakt med et busselskab i Aasiaat.