Ilulissat-borgere må væbne sig med tålmodighed mod hundehyl

Der bør etableres organiserede hundepladser udenfor bebyggelsesområderne i Ilulissat, mener Aakattak Sandgreen fra Ilulissat. Han er træt af at blive holdt vågen om natten, når hundene hyler i flere timer udenfor hans boligområde. Men Avannaata Kommunia ønsker at bevare hundepladserne i bebyggelsesområderne.
Skrevet af Kathrine Kruse
30. august 2018 10:25

En borger i Ilulissat, Aakattak Sandgreen, mener at tiden er inde til at debattere om slædehundene, der har hundeplads inde i byområdet, ikke skal blive flyttet i organiserede hundepladser udenfor bebyggelsesområderne i Ilulissat.

Aakattak Sandgreen mener nemlig, at der er rigelig plads til hundepladser udenfor byområdet, og at der derfor bør etableres et organiseret hundepladsområde til slædehundene i fremtiden.

- Der hylede eksempelvis en hund i seks timer i nat. Vi har næsten ikke fået sovet, ligesom andre nætter. Jeg håber derfor, at der i fremtiden vil blive etableret en organiseret og overvåget hundepladsområde til slædehundene, siger Aakattak Sandgreen.

Men hvis hundene skal flyttes udenfor bebyggelsesområderne, så skal der først udarbejdes en strategi og Avannaata Kommunia har på nuværende tidspunkt ingen planer om at flytte flere slædehunde fra deres hundeplads ved bebyggelsesområderne.

- Der er nogle hundehold inde i byen, som er blevet flyttet i forbindelse med byggerier. Men udvalget for teknik har besluttet, at der ikke skal flyttes flere hunde ud af byen. Hundene står i omkredsen af byen. Og dem ønsker udvalget at bevare, Hanne Holm Andersen, der er planchef, Avannaata Kommunia.

Der er i dag registrerede 1800 slædehunde i Ilulissat og Avannaata Kommunia antager, at der er omkring 2000 hundehvalpe, der endnu ikke er blevet registreret under vaccineringen.