Iluliarmiut klar til Avannaata Qimussersua

Kvalifikationsløbet til Avannaata Qimussersua blev i dag, lørdag den 5. marts, afholdt i Ilulissat, hvor 5 slæder kvalificerede sig til løbet. Blandt dem er Jørgen Kristensen, der sidste år vandt Avannaata Qimussersua. Se også resultatet fra Qasigiannguit.
05. marts 2011 13:34

Til trods for en kaotisk start på kvalifikationsløbet til Avannaata Qimussersua (Grønlandsmesterskab i hundeslædevæddeløb), hvor op til 7 slæder i 20 minutter efter start kørte frem og tilbage i startfeltet, kvalificerede 5 slæder fra Ilulissat i et meget tæt opløb.

De kvalificere til Avannaata Qimussersua er:

Jørgen Kristensen, der kørte i 1 time, 33 minutter og 24 sekunder, Kim Hansen, der kørte i tiden 1 time, 34 minutter og 1 sekunder, Ville Siegstad, 1 time, 35 minutter og 23 sekunder, John Eliassen, 1 time, 35 minutter og 46 sekunder, og Niels Davidsen, der kørte i tiden 1 time, 36 minutter og 27 sekunder.

De fem slædekuske er klar til at tage kampen op om titlen som Avannaata Qimussersua, hvor væddeløbet skal afholdes i Sisimiut den 26. marts.

19 slæder deltog i den 35 kilometer lange kvalifikationsløb, hvor 2 måtte udgå efter den kaotiske start. I år deltog den kun 15-årige Taitsiannguaq Ludvigsen i kvalifikationsløbet for første gang, hvor han nåede frem som den 16. i tiden 2 timer, 3 minutter og 40 sekunder.

Der blev også afviklet hundeslædevæddeløb i Qasigiannguit lørdag den 5. marts og følgende har kvalificeret sig til Avannaata Qimussersua: Jørgen Amossen, Hansiaraq Zeeb, Nukannguaq Samuelsen, Aqqalu Brandt og Lars Iversen.