Ilisimatusarfik og Naturinstituttet vil samarbejde om nye uddannelser

Grønlands Naturinstitut og Ilisimatusarfik indleder nu et samarbejde, der skal løfte uddannelses- og forskningsmulighederne i Grønland.
23. maj 2014 06:58

Målet er en bedre udnyttelse af institutionerne faciliteter, kompetencer og viden i et fælles studie-, forsknings- og formidlingsmiljø, der samtidigt åbner mulighed for etablering af nye studieretninger.

Samtidig bliver det en vigtig opgave at vise omverdenen, at det både er strategisk fornuftigt og en god investering at satse på at samarbejde om uddannelse og forskning i Grønland, fremgår det af en fælles pressemeddelelse.

Grønland indtager en unik position i Arktis ved at være et samfund, der har egne egentlig forskningsinstitutioner og højere læreanstalterr med fastboende forskere og undervisere.

Ifølge direktør Klaus Nygaard fra Naturinstituttet stiger behovet for helhedsorienteret forskning i disse år.

- Og det kræver en stigende grad af samarbejde på tværs af videnskabelig grene, hvor også den menneskelige dimension inddrages. Og det der det dansk-grønlandsk Klimaforskningscenter i Nuuk et godt eksempel på, og det vil vi gerne skabe mere af, understreger Klaus Nygaard i en kommentar.