Ilimanaq må vente længe endnu

Bygden Ilimanaq syd for Ilulissat kan ikke regne med nye havne faciliteter i den nærmeste fremtid.
Skrevet af Noah Mølgaard
23. december 2010 09:34

En forbedring af havneforholdene i bygden Ilimanaq ligger ikke lige om hjørnet. Det skrive Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Jens B. Frederiksen i et §36 svar til medlem af Inatsisartut, Kristian Jeremiassen fra Siumut.

Han har med sigte på bygdens muligheder inden for turismen spurgt om, hvornår bygdens havneforhold kan ventes forbedret.

Men det ligger af økonomiske årsager ikke lige for.

Alt i alt afsættes der årligt knap 18 millioner kroner til at vedligeholde samtlige havne i Grønland, hvor der er et samlet vedligeholdelses-efterslæb på omkring 80 millioner kroner.

- Derfor skal de knappe midler skal prioriteres, så man får mest muligt ud af pengene. Og her vejer hensynet til forsyningssikkerhed og passagertransport tung, og kun hvis der er penge til overs vil egentlige turismefaciliteter blive tilgodeset, understreger Jens B. Frederiksen.

Han oplyser iøvrigt, at naalakkersuisut afventer Transportkommissionens vurdering af den samlede infrastruktur, før der lægges planer for bygdehavnene. Kommissionens betænkning ventes på dagsordenen for Inatsisartuts forårssamling i marts.