Ildebrand ved Præstefjeldet i Sisimiut

Tørken langs vestkysten forårsagede her til morgen endnu en ildebrand - denne gang for foden af Præstefjeldet i Sisimiut.
Skrevet af Karsten Sommer
11. august 2009 12:19

Politiet blev varskoet kl. 7.15 af en mand, der havde observeret kraftig røgudvikling 4-500 meter fra lufthavnsvejen, fortæller politiassistent Claus Etzerodt fra Sisimiut Politi.

Han kørte ud til stedet, og observerede et brændende område på omkring 300 kvadratmeter. Nogenlunde samtidig ankom brandvæsenet med to brandslukningskøretøjer, og i løbet af en times tid lykkedes det at få slukket branden, fortæller Claus Etzerodt.

- Ingen personer var i fare ved branden, og det bliver nok umuligt at få fastslået brandårsagen, om det skyldes menneskers uforsigtighed eller selvantændelse via et glasskår eller lignende, siger politiassistenten.

- MEN det er meget meget tørt i fjeldet i denne tid, så man kan ikke andet end opfordre befolkningen til at udvise ekstrem forsigtighed, når man er ude i naturen, lyder opfordringen fra politiet i Sisimiut.

- Og det gælder sikkert ikke kun i Sisimiut, men langs hele kysten. Og så må vi bare håbe på at der snart kommer noget regn, slutter Claus Etzerodt.