Ideen om DONG II er endeligt død

I dag har Folketinget taget stilling til et beslutningsforslag, der kunne have haft stor indvirkning på udnyttelsen af den grønlandske undergrund. De Konservative og Dansk Folkeparti havde foreslået, at der skulle oprettes en pendant til DONG, der står for udnyttelsen af den danske undergrund.
Skrevet af Peter Troelsen
25. april 2013 09:55

De to partier havde foreslået et DONG II, der skulle tage sig af værdierne i den grønlandske undergrund forstået på den måde, at det skulle være danskernes bidrag til, at grønlænderne kunne få så meget som muligt ud af den grønlandske undergrund.

-Jeg er ikke så vild med den ide, at der skulle laves et DONG II. Jeg ser hellere at der samarbejdes på en anden måde, og det har Aleqa Hammond og Helle Thorning jo også haft samtaler om. Vi kan helt sikkert godt finde en samarbejdsmodel, men det bliver ikke i form af DONG II, fastslår Doris Jakobsen overfor knr.gl.

Der var imidlertid ikke fælles fodslag i Folketinget omkring et DONG II, og forslaget blev afvist af et stort flertal i tinget. I stedet for valgte man at gå videre med en anden del af beslutningsforslaget, der på anden måde skal sikre, at den danske stat medvirker til, at Grønland får mest muligt ud af den grønlandske undergrund.