Idømt lovens strengeste straf for voldtægt og drabsforsøg

Den grønlandske mand, der tidligere mandag blev kendt skyldig i voldtægt og drabsforsøg i Københavns Byret, er blevet idømt forvaring.
Foto © : Rigspolitiet
Skrevet af Kenneth Elkjær
22. maj 2017 12:12

Dermed er han idømt det, der betegnes som straffelovens strengeste straf, da dommen er uden tidsbestemmelse. Det vil sige, at han skal sidde bag tremmer, til en dommer vurderer, at han igen kan lukkes ud i samfundet.

Derudover skal han betale sagens omkostninger og en erstatning til det kvindelige offer, som han voldtog og forsøgte at kvæle med en snor. Kvinden får en erstatning på 153.040 kroner, fortæller BTs reporter Birger Andersen til KNR.

Den i dag 39-årige kvinde blev overfaldet tidligt om morgenen d. 16. august sidste år på Østerbro. Ni timer senere blev hun fundet uden tøj, stærkt nedkølet og med lav puls af hendes familie, der havde søgt efter hende i mange timer, da hun ikke vendte hjem fra sin løbetur.

Mindre end et døgn efter blev den grønlandske mand anholdt ved hjælp af videoovervågning og kvindens mobiltelefon, som han havde stjålet ved overfaldet.

LÆS OGSÅ Grønlandsk mand kendt skyldig i voldtægt og drabsforsøg

Under retssagen anbefalede retslægerådet, at den grønlandske mand blev idømt forvaring, fordi han lider af en personlighedsforstyrrelse, og at risikoen for at han igen begår personfarlig kriminalitet.

Dermed bliver han meldt ind i en meget lille gruppe i de danske fængsler. I gennemsnit bliver kun fire personer dømt til forvaring om året i Danmark, skriver TV ØST.

Foruden voldtægt af særlig farlig karakter og drabsforsøg, er den 30-årige grønlandske mand dømt for at overfalde en fængselsbetjent 20. oktober sidste år, skriver BT.

Under hele retssagen har manden nægtet sig skyldig. Han har forklaret, at han blev overfaldet på stedet, og hans mundvand er endt på kvinden, da han faldt ovenpå hende af ren udmattelse. Den forklaring købte nævnetinget dog ikke, de vurderede i stedet, at han var så farlig, at han skal idømmes forvaring.

Under sagen er det kommet frem, at han er dømt fire gange her i landet. Blandt andet for tyveri og indbrud, skriver BT.