Ice Cold Gold siger farvel og tak

Der bliver ingen fjerde sæson af den amerikanske Animal Planet-TV-serie Ice Cold Gold.
Skrevet af Karsten Sommer
15. maj 2015 06:24

I en mail til en række grønlandske samarbejdspartnere meddeler produceren David Casey, at Animal Planet har besluttet sig til at droppe planerne om endnu en sæson af Ice Cold Gold.

Reality-TV-serien har i tre år i træk fulgt et hold amerikanske guldgravere på jagt efter ædelsten og mineraler i Grønland.

Og har ud over sine mange smukke naturbilleder, også forsøgt at give seriens store publikum verden over, et solidarisk og optimistisk syn på det moderne Grønlands folk og fremtid.

LÆS OGSÅ Ice Cold Gold til rensdyrjægere: I forstyrrer!

- Desværre har Animal Planet besluttet ikke at forlænge Ice Cold Gold, så vi vender ikke tilbage til Grønland denne sommer, skriver David Casey i sin mail, og fortsætter:

- Vi har lært så meget af jer i de år vi har været i Grønland. Grønland har givet os oplevelser for livet, og vi håber igen en dag at få lejlighed til at fortælle flere historier om jeres land, skriver altså David Casey, der har været involveret i filmprojekter her i landet siden 2008.

Ice Cold Gold har indimellem vakt debat her i Grønland, på grund af sin meget amerikanske stil, men har samtidig gjort Grønland kendt og elsket i mange dele af verdenen.