ICC har behov for fondenes penge

Større Seminar i Katuaq i Nuuk i dag. Her havde blandt andre ICC Greenland, SIK og KNAPK inviteret pengestærke fonde til seminar om, hvordan organisationer som dem, måske at kan få del i fondenes penge. For penge har organisationerne mere end hårdt brug for i disse dage siger ICC's præsident, Aqqaluk Lynge.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. september 2012 17:40

 

- Hvis man skal køre en organisation af international karakter, så kræves der altså både viden, videnskabelig samarbejde og mange fonders støtte der er nødvendige. Og disse fonde er rede til at indgår en samarbejde med os, siger Aqqaluk Lynge.

Og eventuelle penge fra fonde falder på et tørt sted netop i disse dage hvor blandt andet høringsproccer om storscalaprojekter kræver organisationer som ICCs fulde opmærksomhed, tid og ressoucer, hvis de skal forholde sig til dem, og varetage deres medklemmers interesser.

- Det vi vil opnå med det arktiske fondes samarbejde er, at prøve og se på, hjvordan det civilesamfund, altså vi almindelige menneskers deltagelse i den demokratiske proces, specielt omkring industrialisering -og stor skalaprojekter, hvordan man sikrer det grønlandske befolknings deltagelse.

Og i følge ICC præcidenten er der stort behov for stærke organisationer i disse dage til at varetage interesser som naalakkersuisut ikke nødvendigvis er opmærksomme på eller prioriterer.

- Det er netop for at styrke det civile samfund, for at beskytte miljøet, fiskernes og fangernes interesser og arbejdernes interesser, som er en del af en større billede på at styrke denne del, som ligger udenfor det grønlandske regerings -og Inatsisartuts område, siger Aqqaluk Lynge.

ICC brænder for, at inddrage befolkningen i store processer blandt andet når store multinationale selskaber begynder at udnytte det grønlandske undergrund engang i fremtiden.

- Til efteråret vil vi foretage en rejse, hvor vi laver et projekt der går ud på, hvordan man kan forbedre høringsprocesserne, ikke bare møder fordi høringsprocesserne er helt helt andet. Fordi man er nødt til at  går igennem en proces hvor man lærer at går med til at beslutte meget store opgaver og projekter i vores lille samfund, siger ICC's formand Aqqaluk Lynge.

Arctic Funders Group og deres repræsentanter har efterhånden været i Grønland i længere tid, hvor de også var på studietur i Qeqqata Kommunea for at se nærmere på kommunes bæredygtige tiltag, som kommunen er foregangsmænd for.