IA vil vide hvad Ostermann har kostet samfundet

Debatten omkring Tom Ostermanns ansættelse og efterfølgende fratræden verserer på det kraftigste, og et af de spørgsmål mange har stillet, men ingen har fået svar på, er, hvad Ostermann skal have i løn for sine fire arbejdsdage.
Skrevet af Peter Troelsen
08. januar 2014 09:55

Det vil der nu komme et svar på, da Aqqaluaq B. Egede fra IA har sendt en lang række § 37 spørgsmål til Naalakkersuisut. Et af dem lyder ”Hvilke og hvor store udgifter kan Grønlands Selvstyre hæfte for i forbindelse med at naalakkersuisoq for fiskeri ansatte formanden for Naalakkersuisuts samlever som sin personlige rådgiver”.

Der er seks yderligere spørgsmål, hvor Egede håber at få belyst flere forskellige ting, bl.a. om måden man ansætter særlige rådgivere på efter den nye cirkulære, der er kommet på området.

-I cirkulæret om ansættelse og aflønning af særlige rådgivere for medlemmer af Naalak-kersuisut af 1. januar 2014 er der i forbindelse med ansættelsens ophør henvist til, at reglerne i Inatsisartutlov om retsforholdet mellem arbejdsgivere og funktionærer skal følges. Dette fremgår af cirkulærets § 10, stk. 2.Da denne bestemmelse og de ovenfor nævnte bestemmelser i Inatsisartutloven kan afstedkomme misforståelser, ønskes oplyst hvilke og hvor store udgifter Grønlands Selvstyre konkret kan komme til at hæfte for, skriver Aqqaluaq B. Egede i begrundelsen for sine spørgsmål.