IA vil stemme imod dansk offentlighedslov

Inuit Ataqatigiit kommer ikke til at stemme for forslaget om at opdatere offentlighedsloven hos de danske myndigheder i Grønland.
Foto © : KNR
28. september 2016 12:53

Det meddeler formand Sara Olsvig i en pressemeddelelse. Ifølge partiet kan forslaget være med til at skabe mindre indsigt i den offentlige forvaltning end i dag.

- Loven er under al kritik, og der har været stor modstand mod at ikraftsætte den i Danmark. Hvorfor skal vi anordne en så dårlig lov, så den gælder her i landet? skriver hun.

I eftermiddag behandler Inatsisartut et forslag om, at den danske offentlighedslov fra 2013 også kommer til at gælde de danske rigsmyndigheder i Grønland, som ind til nu har kørt på en gammel anordning.

Men selv om loven udelukkende omfatter de danske - og ikke grønlandske - myndigheder her i landet, ønsker i stedet at ligestille muligheden for indsigt i danske og grønlandske myndigheder.

- Vi skal sikre, at der udarbejdes en ensartet offentlighedslovgivning for alle offentlige myndigheder her i landet, uanset om de hører under statens ansvar eller under vores eget ansvar.

Også Demokraterne er skeptiske over for indslaget, men stemmer for i respekt for de danske folketingsregler.