IA vil have kønskvoter

IA vil have indført en kvotelov, for at sikre ligestilling i landets bestyrelser. Det siger medlem af Inatsisartut, Naaja Nathanielsen.
Skrevet af Naimah Hussain
24. februar 2011 14:08

Baggrunden er, at der i dag ikke er ligelig kønsfordeling på bestyrelsesposterne. Og ifølge IA skyldes det i hvert fald ikke mangel på kvindelige kandidater:

-Vanetænkning og lukkede netværk forhindrer os i at anerkende og inddrage de kompetente og interesserede kvinder, der allerede findes. Vi tror ikke på, at der er et underskud af kompetente kvinder, lyder det fra IA's Naaja Nathanielsen.

Hun henviser til undersøgelser, der viser, at virksomheder, der formår at bruge flere persontyper i deres ledelser og bestyrelser, klarer sig bedre. Og det er altså ét af argumenterne for at tvinge bestyrelser til at tænke i ligestilling ved at lovgive om det.

-Grønland skal have en kvotelov, fordi det vil styrke vores virksomheder og give bedre grundlag for vækst og innovation. Det er IA’s håb, at de øvrige partier i Inatsisartut er enige i vores betragtninger og vil bakke op omkring forslaget, siger Naaja Nathanielsen (IA) medlem af Inatsisartut.

Dermed lægger partiet op til en debat, der kan blive kontroversiel.

En debat som flere skandinaviske lande - heriblandt Danmark - har haft svært ved at komme til enighed omkring. I Norge findes der rent faktisk lovgivning på området, men om Grønland er det næste land i køen vil den kommende tid vise.