IA Ungdom tager afstand fra Jess G. Berthelsens udtalelser

IA Ungdom tager afstand fra Jess G. Berthelsens udtalelser om sprog.
Skrevet af Lotte Holm
11. juni 2009 13:47

- Vi tror på, at det øvrige Grønland har stemt på de grønlandsktalende grønlændere og de dansktalende grønlændere fordi de tror på at de unge kandidater og nu nyvalgte medlemmer vil det bedste for Grønland, skriver IA Ungdom i en pressemeddelelse.

- Når unge ansvarlige mennesker stiller op og vil gøre en forskel, burde det være godt nyt for enhver organisation i dette land. Vi har i dette land har brug for et sammenhold, hvor folk ikke bliver ekskluderet fra demokratiet. IA ungdom mener, at der skal være bedre læringsmuligheder for enkeltsprogede grønlændere, hvad enten det er dansk eller grønlandsk man vil blive bedre til.

IA ungdom vil på samme tid opfordre og støtte dansktalende nyvalgte medlemmer til at give sig tid til at lære det grønlandske sprog.

Enhver, herunder SIK, ved at alle personer over 18 år har ret til at stille op til landstingsvalgene, og hvis SIK vil indskrænke dansktalende grønlænderes ret til at stille op bør de melde dette klart ud, skriver IA ungdommen i deres reaktion på Jess G. Berthelsens udtalelse om de grønlandske sprog.