IA-ungdom: - Det hænger ikke sammen!

- Hvordan harmonerer finanslovsforslagets beskæring af tilskuddet til ICC, med Naalakkersuisut´s tomme hyldest til FN´s internationale dag for verdens oprindelige folk?
Skrevet af Karsten Sommer
10. august 2013 16:45

Det spørgsmål stiller IA ungdoms næstformand Jane Petersen, efter Aleqa Hammonds hyldest fredag til FN-dagen, hvor hun fremhævede Grønland som foregangsland for andre oprindelige folkeslag.

- IA-ungdom sætter spørgsmålstegn ved Naalakkersuisuts intentioner, når de samtidig kommer med et finanslovs forslag som vil beskære midlerne til I.C.C.. En organisation som netop kæmper for oprindelige folks rettigheder!

Inuusuttut Ataqatigiit mener at et land i udvikling har et særligt behov for at have organisationer, som ikke er politisk tilknyttet.

- Vi mener at befolkningen skal have et forum hvor de kan diskutere menneskerettigheder og lignende, skriver Jane Petersen. 

Derfor vil Inuusuttut Ataqatigiit spørge Siumut ungdom, og for den sags skyld også moderpartiet Siumut, om de synes det er et velvalgt tidspunkt at skære i midlerne til ICC netop nu?