IA tilbageviser Aleqa Hammonds kritik

Formanden for Naalakkersuisut langede i en kronik for nyligt kraftigt ud efter oppositionen og krævede et klarere modspil. Inuit Ataqatigiits formand Kuupik V. Kleist stiller sig uforstående over for hendes angreb.
Skrevet af Thora H. Nielsen
22. marts 2014 14:49

- Det virker, som om hun har glemt, hvem der sidder på magten i dag. Det er de regeringsbærende partier Siumut og Atassut, der har ansvaret for at komme med udspil, som oppositionen så kan forholde sig til og forhandle om, siger han.

Han synes også, at det virker som om, hun prøver at give ansvaret for landets politiske styring til oppositionen, og det synes han er meget mærkeligt.

Formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond har også beskyldt den forrige regering, i det her tilfælde IA og Demokraterne, for ikke at have skabt resultater i samfundsøkonomien, og at det var derfor vælgerne vendte dem ryggen ved valget til Inatsisartut. Kuupik V. Kleist opfordrer derfor Aleqa Hammond til at kigge fremad og ikke tilbage. Valget er et overstået kapitel.

- Det nuværende Naalakkersuisut og koalitionen har ansvaret for den politiske ledelse af landet. Det er jo det, de skal beskæftige sig med i stedet for at bruge landets officielle hjemmeside til at kritisere oppositionen for noget, de selv har ansvaret for, siger Kuupik V. Kleist.

Han mener i øvrigt også, at Aleqa Hammond prøver at lede opmærksomheden hen på noget andet end det, det drejer sig om. Hun har også kritiseret oppositionen for ikke at være tydelige nok og samtidig manglet politiske prioriteringer. Men den køber Kuupik V. Kleist ikke.

- Jeg synes, at Inuit Ataqatigiit har været meget klare i alle de debatter vi har haft om de væsentlige ting i samfundet. Så det vil jeg tilbagevise fuldkomment, siger IA-formanden til KNR.