IA-politiker mener, at vi nærmer os diktatur

IA-politikeren Harald Bianco har ikke meget til overs for Siumut i al almindelighed og Kristian Jeremiassen i særdeleshed. Grunden er Jeremiassens udmelding om, at man skal tage støtten fra ICC. Bianco frygter at det er fordi man mener, at ICC er Siumut-fjendsk.
Skrevet af Peter Troelsen
30. oktober 2013 05:45

Bianco minder om, at ICC er den eneste Pan-Inuit organisation, som man kan samles om på tværs af landegrænserne, og set i det lys skal man gøre, hvad man kan for at støtte op omkring organisationen. Desuden gør Harald Bianco opmærksom på, at ICC er anerkendt af FN.

Harald Bianco nævner også fjernelsen af nul-tolerancen med mindst muligt flertal som noget, der nærmer sig en diktatorisk handling, og mener at man på nuværende tidspunkt kan mærke diktaturet ånde en i nakken. Han frygter at tiden nu er starten på en tid med regulært diktatur her i landet.

-Flere og flere diktaturlande i verden går over til demokrati. At vort land bevæger sig i den modsatte retning er en rigtig dårlig ting. Vi må som borgere gå sammen om at stoppe de mennesker, der er startet på det. Vi skal vide at bruge den evne, det grønlandske folk er stolt af at have, nemlig evnen til at hjælpe hinanden, i kampen mod folk med diktatoriske tendenser, fastslår Harald Bianco.