IA-politiker: Folk er ved at miste tilliden til Naalakkersuisut

Ved den seneste meningsmåling her i landet vandt IA en stor del af det, de tabte ved valget, tilbage, og Aqqaluaq B. Egede har forklaringen på det faktum. Folket har ingen tillid til landets ledere mere, og de savner en tryghedsskabende ledelse.
Skrevet af Peter Troelsen
04. december 2013 12:12

Egede forklarer IA´s fremgang med, at partiet følger den kurs, man udstak lige efter valget og gør deres bedste for at indfri partiets løfter fra valgkampen. Desuden kæmper IA, ifølge Aqqaluqa B. Egede, for at udmønte deres målsætning om national enhed og tættere sammenhold.

Den tillid befolkningen viste Siumut på valgdagen er blevet vendt mod partiet, fordi der er opstået en splittelse i befolkningen som et resultat af den politik Naalakkersuisut, har ført siden deres tiltrædelse i foråret.

-Folk er ved at miste tilliden til Naalakkersuisut på grund af deres beslutninger om råstoffer og sprog, og ikke mindst på grund af deres løftebrud. For Naalakkersuisut synes erobringen af magten at spille en større rolle end viljen til at indfri valgløfter, forklarer Aqqaluqa B. Egede.

IA-politikeren forklarer, at landets fiskere aldrig før er blevet pålagt så store byrder i form af afgifter, som de er blevet under den nuværende regering, og de høringer, der er blevet afholdt i Aleqa Hammonds tid som formand for Naalakkersuisut, har været alt for kortfristede.

-Naalakkersuisut har nu for vane at træffe egenrådige beslutninger uden forudgående høringer, uanset hvor meget befolkningen end er splittet. Det er stik imod, hvad Siumut og Atassut gik til valg på. Alle de befolkningsgrupper, som man afgiftsbelagde og som man påførte tab, blev ikke hørt, da man behandlede Inatsisartuts finanslovsforslag. Det er stik imod hvad koalitionen gik til valg på, mener Aqqaluqa B. Egede, der kalder Siumuts medlemmer af Inatsisartut for stemmekvæg uden indflydelse.