IA på KNAPK's side i sag om penge til ophugning af skibe

Inuit Ataqatigiit blander sig i diskussionen mellem Naalakkersuisoq for fiskeri og KNAPK angående finanslovspenge til ophugning og modernisering af gamle fiskefartøjer.
05. september 2014 12:27

- Det er ikke korrekt, når Naalakkersuisoq for fiskeri (Finn Karlsen, red.) i et radiointerview påstår, at KNAPK har misforstået situationen.

- Alle kan jo se, at der i Naalakkersuisuts forslag til finanslov foreslås, at de 20 mio. kr. til ophugning af gamle fiksefartøjer afvikles. Det kan kun bekræfte, at KNAPK’s reaktion er korrekt, skriver IA’s politiske ordfører, Aqqaluaq B. Egede, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Nu må Naalakkersuisut forklare sig tydeligt

Naalakkersuisoq for fiskeri, Finn Karlsen, kalder det en misforståelse, når KNAPK siger, at der slet ikke er afsat penge til blandt andet ophugning af gamle fiskefartøjer til forslaget til næste års finanslov.

- Men Naalakkersuisoq nævner ikke med et eneste ord, at den nævnte bevilling ikke kun er beregnet på ophugning af gamle fiskefartøjer, skriver Aqqaluaq B. Egede.

Penge til forsøg
Pengene er blandt andet bevilget til renovering af fiskeriflåden og forsøgsfiskeri.

- Derfor er det ikke i orden, at man vil afvikle bevillingen udelukkende med den begrundelse, at bevillingen ikke bliver benyttet til ophugning af fiskerne.

- Specielt når man tager i betragtning, at Naalakkersuisoq til efterårssamlingen har lovet at fremsætte et ændringsforslag til de bestemmelser i loven, der lægger hindringer for udnyttelsen, er der ingen tvivl om, at der vil blive et stort behov for bevillingen, skriver Aqqaluaq B. Egede.