IA opfordrer koalitionen til at udvise samarbejdsvilje

To medlemmer af Inatsisartut, begge valgt for IA, opfordrer i utvetydige vendinger den Siumut-ledede koalition til at søge samarbejde i stedet for at knægte mindretallet, blot fordi at de kan det.
Skrevet af Peter Troelsen
30. oktober 2013 07:31

Harald Bianco og Naaja Nathanielsen mangler reel vilje fra koalitionen, og begge politikere betegner den politiske tone som valgkampsretorik. IA´erne mangler samarbejdsvilje fra Siumut og Atassut, men de erkender selvsagt at flertallet bestemmer.  Blot gør de opmærksom på, at det ville gavne landet, hvis koalitionen tog oppositionen mere alvorligt og lyttede til de synspunkter, der her fremkommer.

-NGO’er og borgere, der udtrykker en anden holdning end koalitionens, bliver ignoreret. Ved den store ”nej til uran” demonstration i Nuuk den 23. oktober mødte ikke en eneste politiker fra koalitionen op for at lytte og forklare deres synspunkt overfor demonstranterne. Koalitionens politikere havde dog tid til at gå i fakkeloptog nogle timer senere, sammen med ”ja-sigere”. Signalet er klart: vi er til for Jer, der mener det samme som os, fastslår de to politikere.

Nathanielsen og Bianco gør også opmærksom på det underlige i, at Partii Inuit blev sparket ud af koalitionen, blot fordi Randi Broberg oplyste, at hun ville følge sin overbevisning og stemme mod ophævelsen af nul-tolerancen. Det var også den holdning partiet havde under valgkampen, men Partii Inuits leder Nikku Olsen gik på kompromis med de tanker for at komme med i regeringskoalitionen.

-Politikere, der mener noget andet end koalitionen, bliver skældt ud. Senest gik det meget offentligt ud over Partii Inuits Randi Broberg. Hun blev under sit ordførerindlæg om nul-tolerancen skældt ud af både Aleqa Hammond og Doris Jacobsen, fordi Randi Broberg agtede at stemme nej - efter sin overbevisning, forklarer de to medlemmer af landets lovgivende forsamling.