Foto: Naalakkersuisut

IA og Demokraterne efterlyser fremtidsvisioner og mere stabilitet

Formanden for Naalakkersuisut kiggede for meget bagud i sin nytårstale, mener formanden for oppositionspartiet. Koalitionspartiet, Inuit Ataqatigiit, er tilfreds med Kielsens tale, men holder heller ikke tilbage med kritikken.

- Vi synes ikke, at hans vurdering af, at der har været god regeringsførelse holder vand. Der har været stor udskiftning blandt Naalakkersuisut, specielt i fiskeridepartementet. Udenrigspolitikken er heller ikke blevet udviklet godt nok, som vi ellers ønsker i samfundet, siger Inuit Ataqatigiits politiske ordfører Bendt B. Kristiansen.

Siumuts politiske ordfører Jess Svane er meget positiv over sin partiformands tale:

- Jeg synes at nytårstalen overordnet er meget god og belyser vigtige emner, som at skabe mere lighed og selvværd i samfundet, siger Jess Svane.

LÆS OGSÅ Vi skal stoppe med at grave grøfter

Formanden for Naalakkersuisut kom ind på emner som ensprissystem på el og vand, social- og boligområdet, selvstændighed og landets økonomiske situation i sin nytårstale.

Men nye politiske tiltag var der ikke mange af i talen, mener formanden for Demokraterne. Oppositionslederen efterlyser konkrete eksempler på, hvordan Kim Kielsen vil udvikle Grønland i 2018. 

- Det er en nytårstale vi har hørt før. Det er en gennemgang i mine ører, det er det samme ting der bliver nævnt, som også er blevet nævnt forrige år, siger formanden for Demokraterne, Randi Vestergaard Evaldsen.

Hun efterlyser svar på centrale spørgsmål.

Danske undertekster kan tilføjes ved at klikke på det lille 'CC'-ikon i bunden af youtubevinduet.

- Hvad er det så for nogle ting, han forventer, vi skal være konkurrencedygtige på, hvor er det vi skal skabe vækst? hvor er det, der skal skabes udvikling, og hvor tjener vi vores penge? siger Demokraternes formand, Randi Vestergaard Evaldsen, og tilføjer:

- Det, vi mangler her, er, hvad det er for nogle tiltag, der kommer til at ske i 2018? Hvad er det, vi kan forvente som borgere og som politikere i Grønland, slutter hun.

Kim Kielsen Ukiortaami oqalugiaat, KNR 01.01.2018

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt