IA og D: Stil KNR2 til rådighed for kommunerne

KNR 2 skal bruges til at sende live fra kommunalbestyrelsens møder og til at give borgerne bedre indblik i kommunernes arbejde, foreslår IA og Demokraterne i Kommuneqarfik Sermersooq.
Skrevet af Thora H. Nielsen
07. marts 2014 13:55

- Vi ønsker at øge borgernes viden om arbejdet og beslutningerne i kommunalbestyrelsen, siger Malene Lynge, der er IA's vicegruppeformand i Kommuneqarfik Sermersooq.

Hun fortæller, at geografien i kommunen giver mange udfordringer, og at det lige nu er umuligt at nå ud til alle borgere samtidig. Det håber IA'eren dog at råde bod på ved at sende direkte fra kommunalbestyrelsesmøderne på KNR 2.

- Det skal være nemmere for borgerne i Kommuneqarfik Sermersooq at få adgang til og kunne følge med i kommunalbestyrelsens beslutninger, udover de muligheder som allerede findes i dag. KNR2 er også nævnt i koalitionsaftalen som en mulig kanal til fjernundervisning, påpeger Malene Lynge.

Der er mulighed for at sende radio eller tv via KNR2, og Malene Lynge forestiller sig, at det kunne være lyd med billeder, man kunne sende via KNR2. Hun gør samtidig også opmærksom på, at økonomien kommer til at spille ind der.

KNR 2 bliver i dag brugt under Inatsisartut-møderne. Der er fire kommuner i landet, og det vil ikke kunne undgås, at der til tider kan være overlapninger af møderne. Men alt det vil kunne koordineres i samarbejde med KNR, fastholder Malene Lynge.