IA kræver nye regler for voldtægt inden for ægteskab

Skal der gælder de samme regler for voldtægt indenfor ægteskabet, som der gør, hvis man voldtager en man ikke er gift med. Det mener Naaja Nathanielsen.
12. juli 2013 06:18

Lige nu er det ikke tilfældet og derfor stiller hun i et paragraf 37 spørgsmål til Martha Lund Olsen, hvor hun forhører sig om naalakkersuisoq for familie og justitsvæsens holdning til en regelændring.

Martha Lund Olsen svarer, at den sag skal varetages af Rådet for Grønlands Retsvæsen. Hun mener derfor at det vil være passende, hvis man i stedet stillede forslaget til rådet som så kunne foreslå eventuelle ændringer af kriminalloven for Grønland.

Det svar stiller dog langt fra Naaja Nathanielsen, IA tilfreds.

- Jeg synes det er et rigtigt ærgerligt svar, og det bærer rigtigt meget  præg af, at de ansvarlige politiker enten er ferie eller ikke har forholdt sig til spørgsmålet overhovedet, siger Naaja Nathanielsen.

Hun mener det er en vigtig sag for Grønlands kvinder

- Det er noget som Naalakkersuisut må have en stor interesse i at ændre, hvis man gerne vil sende et signal til kvinder, om at man tager det her alvorligt.

Naaja Nathanielsen synes ikke det er i orden bare at henvise til Rådet for Grønlands Retsvæsen, men efterlyser en politisk udmelding.

- Man kan godt have en politisk stillingstagen, hvor man siger, det her er helt uacceptabelt og derfor vil jeg nu tage affære, lyder opfordringen altså fra Naaja Nathanielsen.