IA i Nuuk: Der skal gøres mere for de hjemløse

Hjemløshed er altid svært at håndtere. Både for dem det går ud over og for de offentlige myndigheder, der skal tackle problemet. I landets hovedstad er problemet stille og roligt vokset med tiden, og nu ønsker IA ´s lokalafdelingen, der skal handling til på området.
Skrevet af Peter Troelsen
11. juli 2013 08:20

Derfor sender formanden for NIA Therkel Huusum-Isaksen nu et åbent brev til IA-gruppen i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq med et par forslag til, hvordan man forbedrer forholdene for de hjemløse i Nuuk.

NIA mener, det er helt uholdbart, at man i Nuuk indkvarterer 36 hjemløse i tre mindre lejligheder af stærkt tvivlsom kvalitet. Man opfordrer kommunalbestyrelsen til at finde mere egnede steder til indkvartering og foreslår ”Naapiffik” på Børnehjemsvej som et muligt og velegnet sted. Derudover opfordrer man kommunalbestyrelsen til at undersøge, om der eventuelt kunne være andre steder, hvor man med større succes kunne indkvartere byens hjemløse.

Slutteligt skriver formanden for NIA at man bør øge fokus på hjemløshed, og man ser i NIA frem til at høre byrådsgruppens reaktion på lokalafdelingens henvendelse. På IA landsmødet i 2013 var der drøftelser omkring problematikken med hjemløshed, og der er for nyligt kommet en rapport om netop ”Hjemløshed i Nuuk”.