IA er imod Palles udspil

Først kom naalakkersuisoq Palle Christiansen, med den kontroversielle udmelding, at bygdeelever bør sendes til byerne for at gå i skole allerede fra 7. klasse og at deres forældre evt. skal flytte med. Så kalder hans forgænger, IA's Mimi Karlsen, hans forslag i strid med FN's Børnekonvention. Og nu har IA's Inatsisartut-gruppe også følt sig nødsaget til at gøre klart, hvor der står henne i den sag.
16. maj 2011 16:12

- IA mener, at der skal flere løsningsinitiativer til. Vi mener, at Palle Christiansens udspil er et udspil, som måske er meget velment, men vi skal hermed sige, at vi ikke er enige i den løsningsmodel, han peger på, nemlig at flytte bygdebørnene ind til byerne med forældrene. Det mener vi ikke er den rigtige løsning, lyder det fra IA's politiske næstformand og medlem af Inatsisartuts Udvalg for Uddannelse, Juliane Henningsen.

Men hvad mener IA så, der skal gøres for at løse problemet med bygdeelevernes mangelfulde skolekundskaber?

- Vi mener, at det er en flerstrenget løsningsmodel, som vi skal gå efter. Det er at tilbyde fjernundervisning. Vi mener også, at de nuværende elevhjem kan omstrukteres til at være kostskoler eller efterskoler, hvor der bliver lagt vægt på pædagogikken og et trygt hjem for bygdebørnene, siger Juliane Henningsen.

Derudover mener IA, at der skal etableres undervisningsforløb, der kan forbedre elevernes sprogfærdigheder, således at sprogbarrieren ikke i sig selv bliver en forhindring for at blive optaget på en videregående uddannelse.

Emnet bliver ifølge Juliane Henningsen taget op på næste møde i Uddannelsesudvalget.