IA: Blev der givet ordre til Nunaoil i ly af valget?

Inuit Ataqatigiit undrer sig over udviklingen i NunaOil - og ønsker at fungerende formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, straks indkalder alle partiformænd til et møde om situationen i det nationale olieefterforskningsselskab.
Skrevet af Karsten Sommer
09. oktober 2014 16:01

 

Dér vil de blandt andet have svar på  om det er korrekt at det fungerende Naalakkersuisut har pålagt Nunaoil besparelser der grundlæggende ændrer selskabets forudsætninger? Og er det korrekt at dette først er meddelt efter valgets udskrivelse?, skriver Naaja Nathanielsen og IA-formand Sara Olsvig i en fælles pressemeddelelse.

 

De ønsker samtidig at se det notat, som Formandens Departement har sendt til NunaOils bestyrelse, hvor de i følge den afgåede bestyrelse har blandet sig i bestyrelsens kompetencer og dikteret konkrete besparelser?

 

Til sidst spørger de to IA-politikere, hvordan Naalakkersuisut sikre at Nunaoil ledes på forsvarlig vis, nu da den står uden bestyrelse?

 

- Vi skal understrege at Naalakkersuisut ikke har myndighed til at udpege en ny bestyrelse under en valgkamp. Derfor bedes Naalakkersuisut komme til mødet med et andet løsningsforslag det lever op til reglerne, slutter Naaja Nathanielsen og Sara Olsvig deres henvendelse til Naalakkersuisut.