IA’s Bendt B.: Beskat de rige hårdere

Bendt B. Kristiansen fra Inuit Ataqatigiit i Qaasuitsup Kommunia mener, at politikerne skal holde op med at kaste med mudder tænke meget mere konstruktivt i forbindelse med udligningsreformen.
16. august 2014 08:01

Kommunalbestyrelsesmedlemmet vil i stedet gøre skattesystemet mere overskueligt og lade de bredeste skuldre bære ved at indføre progressiv beskatning.

- Det er på tide, at vi kigger på andre metoder i forbindelse med udligningsordningen, så hvorfor ikke benytte progressiv beskatning, hvor man begynder at frede de borgere, som har en lav indkomst, siger Bendt B. Kristiansen til KNR.

LÆS OGSÅ Økonomisk Råd: Brug for benhårde prioriteringer

Et spørgsmål om at redde landet
Han mener, at den seneste tids debat om udligningsordningen viser, at det er nødvendigt at finde en anden og mere retfærdigt ordning for alle kommunerne.

- Med den nuværende ordning kan vi ikke finansere Grønlands velfærdsamfund, derfor bliver vi nødt til at finde andre former for at redde samfundsøkonomien, siger Bendt B. Kristiansen.

LÆS OGSÅ Kommunaludligning for begyndere

Hans mål er at lade de lavt lønnede slippe billigere, og progressiv beskatning vil betyde, at de højtlønnede borgere skal betale en større del af deres løn end dem der tjener mindre.

- De bredde skuldre må ofre mere, hvis vi skal have vores samfund til at fungere i fremtiden.

- Alle må være med til, at de offentlige udgifter ikke bliver højere end indtægterne, ellers vil det gå galt med landets økonomi, siger Bendt B. Kristiansen.