I Tasiilaq har de styr på personalet

Sundhedsvæsnet mangler personale. Men i Tasiilaq er de lykkedes med at sikre bemandingen. Sygehuset har været gode til at skaffe vikarer, der bliver ved med at komme igen og på den måde opbygger lokalt kendskab, forklarer regionslæge Hans Christian Florian Sørensen.
Tasiilaq
Skrevet af Ane-Marie Petersen
24. september 2018 09:00

- Det er ret hyppigt at vi har glæde af gengangere af folk, som måske ikke føler, at de vil binde sig til en fast stilling i Grønland. Men de godt vil komme op og vikariere med mellemrum og eventuelt flere gange om året.

I et paragraf 37-svar oplyser Doris J. Jensen, at sundhedsvæsnet kører på pumperne på grund af personalemangel. Et andet stort problem er, at der kommer mange læger, sygeplejersker og andet personale til landet i kortere perioder.

LÆS OGSÅ Der er ingen hurtige løsninger på lægemangel

I Tasiilaq har de løst problemet på sin egen måde. De har skabt et netværk af folk, der bliver ved med at vende tilbage til den østgrønlandske by, siger Hans Christian Florian Sørensen.

- Det har vi jo stor glæde af, fordi kommer der en vikar, som kender stedet i forvejen. Så skal vi jo ikke bruge energi på at introducere og den slags ting. Så kan vi jo går direkte ind i arbejdet. Så det er en stor fordel for os.

I sidste ende i det patienter der får gavn af det.

- Det sparer jo tid, og det sparer også på personale. Og det sparer sandelig også tid for den enkelte patient, siger regionslæge i Østgrønland, Hans Christian Florian Sørensen.

LÆS OGSÅ Region Disko står uden fastansatte læger per 1. november