I lommen på svindelfirma

Grønlands Arbejdsgiverforening advarer mod et svindelfirma. En grønlandsk virksomhed er allerede fanget i fælden, der kan koste mange penge.
Skrevet af Noah Mølgaard
11. januar 2012 14:50

Opdater dine oplysninger om din virksomhed. Skriv under på formularen og send formularen retur og din virksomhed kommer i EUs Erhvervsregister EU Business Register. Og det sker helt gratis.

Det er næsten for godt til at være sandt. Og det er faktisk svindel, som Grønlands Arbejdsgiverforening GA nu advarer imod. For mindst en grønlandsk virksomhed er allerede gået i fælden og skal betale næsten 22.000 kroner for ingenting.

Fælden består af en formular som modtagere af svindelmailen skal udfylde og sende retur  med fax. Men mange virksomheder i Europa og Danmark har ikke set at det står med bitte små bogstaver at man ikke får noget for pengene nederst i formularen, som de forpligter sig til at betale.

Elektrikerfirmaet Carl Lynge A/S fra Nuuk gik i fælden i november sidste år og advarer nu grønlandske virksomheder mod at skrive under på formularen og sende den per fax.

- Det har kostet os næsten 22.000 kroner, som vi ikke får noget ud af, fortæller direktør hos Carl Lynge A/S Kitdlak´ Knudsen til KNR.

Carl Lynge A/S køber forskellige komponenter direkte hos producenter i Europa og undgår dermed at bruge penge på mellemhandlere. Det faldt dem, derfor naturligt at blive oprettet i EUs Erhvervsregister. De har alligevel betalt næsten 22.000 kroner inden de afmeldte den tjeneste som de ikke får noget for.

- Vi risikerede at blive fulgt gennem retten, fordi den formular vi har sendt er juridisk bindende aftale, siger Kitdlak´ Knudsen.

Han vil ligesom GA advare andre virksomheder mod at falde i fælden.

- Og hvis man skulle blive fanget i fælden, så skal man skynde sig at framelde tjenesten. Det kan hurtigt blive dyrt, siger Kitdlak´ Knudsen.

Flere danske virksomheder er også havnet i Carl Lynge A/S's situation, oplyser GA overfor KNR.