I Kapisillit starter en enkelt på første klasse

I bunden af fjorden ved Nuuk ligger Kapisillit, hvis skole har været lukket i tre år pga. for få elever. Idag åbnes den igen. Seks elever er tilmeldt. De skal gå i klasser op til syvende.
Skrevet af Najaaraq Egede
19. august 2009 09:38

Der er en enkelt elev, der starter i første klasse. Moderen til Frederikke, Jørgine Mikkelsen er glad:

- Hvor er det godt. Vores datter er så stolt, så stolt. Det er også godt for os bygdeboere med børn i skolealderen roligt at kunne sende børnene i skole igen. Det er især godt for de store børns forældre, at deres børn nu har et fast sted, at komme til om dagen, i stedet for at de render rundt i bygden fra morgenstunden af, siger Jørgine Mikkelsen.

Ud af seks elever på skolen i Kapisillit starter en i første klasse.

- Det var en dejlig formiddag. Her klokken 10 åbnede skolen, hvor der blev holdt taleraf repræsentanter for myndighederne i Nuuk og af den nye skoleleder, Karl Lundblad. Det var en god og kort velkomst. Men hvor var vores datter altså glad og stolt. Hun kunne næsten ikke kigge andre ind i øjnene, så meget struttede hun af stolthed. Hun smilede, og er så fin i sin nye grønlandsdragt, som passede så godt til hende, siger moderen til Frederikke.

Familien holder kaffemik med et stort tag-selv-bord hjemme hos sig selv idagens løb, og slutter dagen af med en stor fælles familiesammenkomst i aften.

I Nuuk by starter der 191 i 1. klasse i byens fem skoler, i bygderne Qeqertarsuatsiaat tre og i Kapisillit 11.