I dag genindføres det fulde rentefradrag

Inatsisartut beslutter at genindføre det fulde rentefradrag. Et gensyn der nok er mange husejere, der er glade for. Men der er dog langt fra enighed om hvorvidt det er en god idé.
05. november 2013 10:28

Siumut og særligt Atassut glæder sig, mens IA græmmer sig over det de ser som støtte til dem der allerede har.

- Det er 12 millioner kroner af vores alle sammens penge, der går til de bedst stillede i samfundet uden at det skaber mere vækst.

Siger IAs Naaja Nathanielsen. Der sidder i finansudvalget hvor sagen netop er blevet behandlet. Dog ikke til IA'ernes tilfredsstillelse.

- Vi havde jo bedt naalakkersuisut inden 3. behandlingen om at komme med nogle analyser, der kunne understøtte deres påstand om, at det her er godt for dem der ønsker at boligforsyne sig selv, og det har de jo ikke kunne fremskaffe.

Naaja Nathanielsen lægger sig op ad den konklusion man kan læse i skatte- og velfærdskommissionen.

Modsat mener GAs direktør Brian Buus Pedersen, at der er et fint ræsonnement i at genindføre rentefradraget.

- Vi synes ikke man skulle have lavet det om sidste år, så derfor er det udemærket at man retter op på det. Og så siger vi, at vil man i øvrigt overveje finansiering af boligmarkedet, så synes vi man skal sætte sig ned og lave en grundig boligpolitisk reform, hvor man virkeligt kan se, hvordan tingene virkeligt påvirker hinanden og hænger sammen på tværs, siger Brian Buus Pedersen.

Formand for arbejderorganisationen SIK Jess G. Berthelsen var som udgangspunkt glad for at man skar i rente fradraget, men det har ikke medført det han håbede på.

- Da man i sin tid tog det væk, da havde vi så håbet på, at man ville have råd til at bygge almennyttigt byggeri, men det er ikke sket.

Derfor mener Jess G. Berthelsen, at det kan være fornuftigt at genindføre det fulde rentefradrag, da lejeboliger er så dyre, at han håber det kan blive muligt for flere af hans medlemmer at købe egen bolig.