I dag er det H.M. Dronningens 75-års fødselsdag

I dag er det som bekendt dronning Margrethes 75 års fødselsdag. I morges, dansk tid, var der morgenvækning på Fredensborg Slot.
Foto © : KNR/Arkiv
Skrevet af Sandra Meinecke
16. april 2015 05:30

Men festen startede allerede i går aftes, hvor dronningens med gallataffel på Christiansborg havde inviteret de kongelige og en række politikere.

Ved gallafesten holdt statsminister Helle Thorning-Schmidt en tale for hende majestæt, hvor hun blandt andet sagde:

- I dag går mange ting meget hurtigt. Men har vi ikke netop brug for et holdepunkt, når verden forandrer sig? Det mener jeg, at vi har. Vi har brug for Dem.

Ved den lejlighed deltog også bl.a. formand for Naalakkersuisut, Kim Kielse,n samt formand for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen, samt biskop Sofie Petersen.

 

Prinsegemalen deltager ikke i festlighederne

Prins Henrik døjer desværre fortsat med influenza, og han deltog derfor ikke i gårsdagens festligheder.

Men Dronning Margrethe kommer ikke til at sidde alene, når hun i dag kører i karet gennem Københavns gader.

Kronprinsparret gør dronning Margrethe selskab og plads i kareten ved dronningens side, når turen klokken 12.30 går fra Christian VII's Palæ på Amalienborg til Københavns Rådhus under ledsagelse af Gardehusarregimentet.

Det bekræftede hoffets pressechef, Lene Balleby onsdag.

Dronningen vil ved middagstid dansk tid vise sig på balkonen i Christian VII's Palæ på Amalienborg, hvorfra karetturen til Københavns Rådhus som nævnt også vil finde sted hen over middag.

 

Masser af underholdning

På rådhuset vil dronningen lægge øjne og ører til en bred vifte af underholdning, hvor både en jazztrio, strygere og Københavns Kommunes Skoleorkester vil sørge for musikken, mens to danseteatre vil optræde for 75-års fødselaren.

Klokken 14 viser dronningen og den kongelige familie sig igen for de fremmødte københavnere på rådhusets balkon, inden der om aftenen er middag på Fredensborg Slot.

Herhjemme fejres dronningen ved at der flages i hele landet, og I hovedstaden på Kolonihavnen er der kanonsalutering, taler og musik fra kl. 11.55.