'I burde skamme jer'

Har du set eskimoerne der er ude og lege i sneen med pingvinerne? Spørgsmålet kommer fra månedsbladet Up Here fra Nordvest-territoriet, der har foretaget en læserundersøgelse. Og svarene har nu givet bladet anledning til at skælde ud på sine læsere.
23. april 2011 16:51

Månedsbladet Up Here fra Nordvest-territoriet, ville gerne undersøge hvad sydlige canadiere  ved om de arktiske egne og om Inuit. Redaktøren Katherine Sandiford fik derfor den ide at lave en meningsmåling blandt canadiere sydpå. Læserne blev spurgt om ialt 36 spørgsmål om de arktiske egne.

Da resulterne kom var de shockerende. Redaktøren udtaler til Canadian Press at svarene virkeligt var shockerende men også nogen gange yderst morsomme fordi de var helt forkerte. Men de viste desværre at sydlige canadiere stadigvæk ikke ved ret meget om deres arktiske naboer.

For eksemple, troede 70 procent af dem der svarede, at Inuit stadigvæk lever i iglooer, og mange kendte ikke ordet Inuit  for de mente at det kun er eskimoer der bor i de arktiske egne.

Over tre-fjerdedele troede fuldt og fast  at de arktiske egne er beboet med pingviner, masser af dem, og de troede også at Inuit ikke betaler nogen skat.

Desuden troede de fleste af dem der svarede på menigsmålingen, at der er flere meget store militærbaser i det nordlige Canada, der beskytter eskimoerne og nordvest passagen.

Resultatet af menigsmålingen blev trykt i denne måneds nummer af bladet Up Here med et foto af en pingvin på forsiden og en overskrift der siger  'I bør skamme jer'.