Hvor gammel er du egentlig?

Stor interesse for at få målt bodyage under ”Gør maj sund” i Nuuk, hvor folk kan få målt hvor gammel kroppen egentlig er i forhold til alderen.
Skrevet af Noah Mølgaard
05. maj 2011 12:42

Folk står i kø for at få testet deres biologiske alder. Det sker i motionscenteret Nuuk Fitness, hvor der bliver foretaget såkaldte bodyage tests. Nogle er blevet positivt overrasket, mens andre måtte konstatere at de bliver nødt til at gøre en indsats for at forbedre deres biologiske alder.

En for høj fedt procent kan gøre kroppen op til seks år ældre end den egentlig er. Det er blandt de ting folk kan få målt forbindelse med en såkaldt bodyage test. Der bliver også testet kondition, styrke, fleksibilitet, vægt og fedtprocent. Du kan også se hvordan en test bliver foretaget i aftenens Qanorooq.

Så selvom din dåbsattest viser 46 år kan din krop sagtens være 58 år eller mere, hvis du ikke har passet på hvad du spiser eller dyrket for lidt motion.

- En bodyage test gør det nemmere for den enkelte at finde ude af hvad skal gøre for at forbedre den biologiske alder, siger Maria Grødem fra Nuuk Fitness, der tager sig af bodyage tests.

- Det kan være at man har for høj fedt procent i kroppen. Men det kan også være at det er smidigheden man skal forbedre sig, siger Maria Grødem.

Der bliver foretaget bodyage test mandag, onsdag og fredag og hele denne uge har været fuldt booket og flere har allerede fået sig tilmeldt til næste uge.