Hvis man siger NunaMinerals, siger man også Ole Christiansen

Den nu 56-årige administrerende direktør for det delvist Selvstyrejede mineralefterforskningsselskab, har siden starten af 90´erne arbejdet med at udvikle udnyttelsen af Grønlands undergrund.
Skrevet af Karsten Sommer
27. november 2013 06:03

Og nu har hans mangeårige arbejde ført til at han er blevet tildelt Den Nordiske Efterforskningspris 2013, blandt andet som påskønnelse for NunaMinerals seneste resultater på deres Vagar Guld Projekt i Sydgrønland og for adskillige årtiers dedikation til udviklingen af efterforsknings- og mineindustrien i Grønland.  

Blandt andet kender de fleste nok den årlige konkurrence "Ujarassiorit", hvor den grønlandske befolkning engageres i at søge efter spændende mineraler i vores natur. Den blev oprettet på Ole Christianswens initiativ, ligesom han var medansvarlig for fundet af Nalunaq guldminen i Sydgrønland og Seqi olivin-minen i Vestgrønland - som er de to eneste miner, der har været i produktion de seneste årtier.

Nuna Minerals bestyrelsesformand, Birks Bovaird, ønsker Ole Christiansen tillykke med Den Nordiske Efterforskningspris 2013, som han kalder fuldt fortjent, efter mere end 25 års passioneret arbejde for efterforskning efter mineraler her i Grønland.