Foto: sk8mama/Flickr Creative Commons

Hvidhvalsfangst i Qaanaaq midlertidigt suspenderet

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug valgte sammen med Qaasuitsup Kommunia i fredags at indføre midlertidigt stop for fangsten af hvidhvaler i Qaanaaq.

Baggrunden herfor er, at der gentagne har været observationer af urapporterede fangster og dermed risiko for reel overfangst af hvidhvaler.

Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug har i samme forbindelse bedt kommunen om at tilbagekalde alle licenser til hvidhvalfangst, der hermed er ugyldige, indtil undersøgelsen er afsluttet, og alle fangstrapporter er modtaget.

Strikse regler for fangst af hvis- og narhvaler

Departementet gør opmærksom på, at i henhold til Selvstyrets bekendtgørelse om beskyttelse og fangst af hvid- og narhvaler skal al fangst, bifangst og anskydning af hvid- og narhval rapporteres hurtigst muligt på det særmeldingsskema, der følger med licensen til den enkelte fanger.

Desuden er det kommunen, der er ansvarlig for at etablere en sikker kontrol af kvoter, således at kvoterne ikke overskrides og at fangsten øjeblikkeligt standses, når kvoten er opbrugt.

Departementet vil yderligere gøre fangerne opmærksom på, at gentagne manglende fangstrapporteringer påvirker størrelsen af hvid- og narhvalfangstkvote i fremtiden.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt